23.4.2024 10:17
Breaking News

Pažin – Galip: Odnosi Turske i CG će se dodatno ojačati

Crna Gora i Turska baštine bogatu istoriju međusobnih odnosa, koji se kontinuirano unapređuju na obostrano zadovoljstvo, zaključeno je tokom susreta potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zorana Pažina i ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa, održanog danas u kabinetu potpredsjednika.

 Galip je čestitao potpredsjedniku Pažinu na novoj funkciji i ocijenio da su bilateralni odnosi između dvije države veoma dobri i prijateljski, kao i da će se dodatno ojačati u narednom periodu.

Investicije predstavljaju jedan od najvažnijih instrumenata posredstvom kojih jedna nacionalna ekonomija podstiče proizvodnju, rast zaposlenosti, razvoj infrastrukture i smanjenje siromaštva, saglasni su potpredsjednik Pažin i ambasador Galip.

Tokom susreta, Pažin je istakao postojanje dobrih međusobnih relacija u svim sferama društvenog života. On se zahvalio na doprinosu  Turske i naglasio da su uspješnost ekonomskih odnosa i kontinuiran politički dijalog potvrda kvaliteta intenzivne saradnje.

Sagovornici su se složili da je Crna Gora primjer kako regionu, tako i svijetu, jedne uspješne multietničke, multikonfesionalne i multikulturalne države.

Portalanalitika.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.