16.7.2024 4:52
Breaking News

Podrška TIKA-e sistemu obrazovanja u Crnoj Gori: Opremljen kabinet restoraterstva u zetskoj školi

Turska Agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) pružila je podršku u opremanju kabineta restoraterstva u JU Srednjoj mješovitoj školi u Golubovcima

Podgorica

Turska Agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) pružila je podršku u opremanju kabineta restoraterstva u Srednjoj mješovitoj školi u Golubovcima, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o najvećoj srednjoj školi u opštini Zeta, s oko 350 učenika.

Direktor Srednje mješovite škole Dražen Boričić je u pozdravnom govoru prilikom svečanog otvaranja kabineta naglasio da su u saradnji s TIKA-om u poslednje vrijeme realizovana tri projekta i da su se opremanjem kabineta restoraterstva stekli veoma dobri uslovi praktičnog obrazovanja. Istakao je dobru saradnju s TIKA-om i tom prilikom se zahvalio u svoje lično ime, u ime nastavnika i učenika škole TIKA-i i Republici Turkiye na pruženoj podršci.

Koordinator TIKA-e u Crnoj Gori Abdurrahman Toprak je naglasio da je TIKA od svog osnivanja 2007. godine pa sve do danas realizovala preko 120 projekata samo u oblasti obrazovanja, poput stručnih edukacija, izgradnji škola i predškolskih ustanova, preko opremanja i adaptacija predškolskih ustanova i osnovnih i srednjih škola u svim djelovima Crne Gore, do formiranja i opremanja savremenih kabineta informatike.

On je istakao da je sektor obrazovanja jedan od prioriteta dosadašnjih aktivnosti i dodao da je TIKA od svog osnivanja pa sve do danas realizovala preko 450 projekata u svim oblastima i naglasio da će i dalje nastaviti s pružanjem podrške i oblasti obrazovanja kao i drugim sektorima u Crnoj Gori.

“U sklopu projekata koje je TIKA realizovala u pomenutoj školi, obezbijeđena je podrška u vidu nabavke materijala i opreme za funkcionisanje predmeta frizeri, a takođe je u sklopu tog smjera održana dvosedmična edukacija uz prisustvo eksperata iz Ministarstva obrazovanja Republike Turske. U sklopu programa ‘Razvoj i edukacija plasteničke proizvodnje u školama na teritoriji Balkana i istočne Evrope’ pomenutoj školi je doniran plastenik koji se koristi za smjer poljoprivredni tehničar”, navodi se u saopštenju TIKA-e.

AA

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.