14.4.2024 10:17
Breaking News

Potpisan Protokol o saradnji zajednica opština Crne Gore i Turske

Zamjenik gradonačelnika Prijestonice, Petar Marković, upoznao je goste sa privrednim kapacitetima Cetinja, i istakao kao veoma značajnu podršku Turske u gradnji Univerzitetskog kompleksa – Akademije umjetnosti

Protokol o saradnji, koji su potpisali predstavnici zajednica opština Crne Gore i Turske, dodatan je podsticaj dosadašnjim dobrim odnosima dvije zemlje i prilika za unapređenje saradnje u svim oblastima, a posebno snaženje ekonomskih veza i jačanje lokalnih zajednica.

To je ocijenjeno na sastanku u Prijestonici, upriličenom sa predstavnicima turskog grada Gaziantepa i Zajednice opština te zemlje.

Prostora za saradnju, kako je kazao, ima u gotovo svim oblastima, a posebno u kulturi, obrazovanju, turizmu, sportu.

Savjetnik gradonačelnika, Dejan Lučić, podsjetio je na projekte gradske uprave, stavljajući akcenat na potencijalne biznis zone koje otvaraju prostor za tješnju saradnju sa turskim investitorima.

On je rekao da bi trebalo iskoristiti mogućnosti zajedničkog učešća u infrastrukturnim projektima i predpristupnim fondovima Evropske unije.

Zamjenik gradonačelnice Gaziantepa, Latif Karadag zahvalio se na gostoprimstvu i prenio zainteresovanost za građanje još čvršćih i plodonosnijih veza dva grada.

On je rekao da će Gaziantep nastaviti da daje doprinos realizaciji zajedničkih projekata, naročito u oblasti turizma, kulture, obrazovanja.

Generalni sekretar Zajednice turskih opština, Hajretin Gungor, naglasio je da je Sporazum o saradnji, koji je potpisan sa Zajednicom opština Crne Gore, dodatan podsticaj za već dobre odnose.

On je naveo da bi volio da, uz postojećih 13, i ostale crnogorske opštine potpišu sporazume o pobratimstvu sa gradovima iz Turske koji su članovi asocijacije koju predstavlja.

 

Vijesti.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.