16.7.2024 4:00
Breaking News

Predsjednik Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa

Đukanović je izrazio veliko poštovanje i zahvalnost za lični doprinos ambasadora Galipa unapređenju međudržavnih odnosa, kao i na ukupno ukazanoj pažnji i prijateljstvu države Turske prema Crnoj Gori tokom njegovog diplomatskog mandata.

PODGORICA (AA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u danas oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika države, Đukanović je izrazio veliko poštovanje i zahvalnost za lični doprinos ambasadora Galipa unapređenju međudržavnih odnosa, kao i na ukupno ukazanoj pažnji i prijateljstvu države Turske prema Crnoj Gori tokom njegovog diplomatskog mandata.

“Značajno je unaprijeđena saradnja u svim oblastima, posebno u ekonomiji, zdravlju, kulturi i nauci, lokalnim samoupravama i odbrani, koja je dodatno osnažena ulaskom Crne Gore u NATO. Poseban doprinos tome dali su Kancelarija za trgovinske odnose i tursko-crnogorski biznis komunikacioni centar pri ambasadi Republike u Turske u Podgorici, kao i djelovanje diplomatskih predstavništava dviju zemalja”, saopšteno je nakon sastanka.

Đukanović je posebno ukazao na važnost kontinuirane pomoći i podrške Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), koja je kroz više od 300 projekata u obrazovanju, zdravstvu i infrastrukturi investirala preko 20 miliona eura.

Ambasador Galip iskazao je zahvalnost predsjedniku lično i državnim organima Crne Gore na podršci tokom njegovog mandata, ističući da biti ambasador u Crnoj Gori predstavlja izuzetnu privilegiju. Uz visoku ocjenu ukupnih odnosa dviju država, uputio je čestitke za napredak koji je Crna Gora ostvarila na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu. Naglasio je da je Crna Gora, iako mlada zemlja, za samo 12 godina postala članica NATO-a, a uskoro će biti članica Evropske unije, što je primjer za čitav svijet.

“Takav rezultat je djelo Crne Gore, prema čemu Turska izražava veliko poštovanje”, kazao je ambasador Galip.

Sagovornici su izrazili uvjerenje za dalje jačanje saradnje i sveukupnih odnosa. Posebna pažnja biće posvećena jačanju ekonomskih veza, naročito na planu investicionih ulaganja. Tome će dodatni podsticaj dati planirano jačanje diplomatsko-konzularne infrastrukture dviju zemalja.

AA

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.