14.7.2024 3:02
Breaking News

Predstavljamo fudbalera reprezentativca Crne Gore koji nosi dres Akhisarspora iz Turske

Turska poslednjih godina ulaže ogromna sredstva u sport naročito u fudbal, košarku, odbojku. To je razlog da sve više sportista sa prostora Crne Gore traži svoj angažman u Turskoj.

Za portal crnagoraturska predstavljamo reprezentativca Crne Gore fudbalera Petra Grbića koji trenutno nosi dres turskog prvoligaša Akhisarspora.

Petar Grbić je rođen 7 avgusta 1988 u Podgorici. Nakon prvih fudbalskih koraka u FK Mladost iz Podgorice prelazi 2008 godine u Mogren iz Budve gdje je odigrao 76 utakmica i postigao 12 golova.

2011 godine potpisuje ugovor za grčkog šampiona Olimpijakosa ali je igrao kao pozajmljeni igrač u grčkom prvoligašu Levadijakosu i Izraelskom prvoligašu Hapoel Be”eru.

U sezoni 2012-2013 igrao je za OFK Beograd i u 22 meča je postigao 7 golova.

2013-2016 je nosio dres Partizana gdje je odigrao 38 utakmica i postigao 3 gola.

Pozicija na kojoj igra Petar Grbić je krilni napadač sa visinom od 1,90 cm.

U zimskom prelaznom roku prelazi iz Partizana u Akhisar gdje potpisuje ugovor na 3,5 godine. Akhisarspor pripada gradu Manisa koja se nalazi nedaleko od Izmira, trećeg najvećeg grada u Turskoj odmah nakon Istanbula i Ankare na obali egejskog mora.

Broj na dresu Petra Grbića u Akhisarsporu je 22.

Petar Grbić je i 5 puta nastupao za nacionalni tim Crne Gore.

Portal crnagoraturska želi puno uspjeha crnogorskom reprezentativcu u turskom prvoligašu Akhisarsporu koji se poslije 21 odigranih kola u turskoj super ligi nalazi na 3.mjestu nakon Fenerbahčea i Bešiktaša, iza sebe je ostavio klubove kao što su Galatasaraj, Kasimpaša, Istanbul Bašakšehir, Antalija itd.

 

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.