19.4.2024 23:52
Breaking News

Prijateljska utakmica Turska – Crna Gora 1:0

Golom Mehmeta Topala u 95. minutu, Turska savladala Crnu Goru

 Nestvaran poraz doživjela je Crna Gora u Antaliji – bukvalno u posljednjoj sekundi!Mehmet Topal glavom je savladao Poleksića, a sudija istog trenutka kada je lopta završila u mreži odsvirao kraj utakmice.

Kombinovani, oslabljeni, podmlađeni – najpreciznije bi, ipak, bilo nazvati neiskusnim tim koje je igrao protiv učesnika Evropskog prvenstva. Samo neiskusne i “nenamazane” ekipe primaju golove iz ubacivanja, napravivši prethodno i faul, koji nije ni trebalo da bude napravljen, desetak sekundi prije kraja sudijske nadoknade vremena.

Šteta, jer bi pozitivan rezultat iz Antalije bio dobar uvod za septembar.

Moglo, bi, ipak, da bude i korisno što se ovako nešto dogodilo, ako momci koji su večeras mijenjali iskusnije prvotimce nauče iz ove, možda i jedine greške koju su napravili za 94 minuta i dvije sekunde igre.

Crna Gora, prvi put sa velikim brojem igrača koji su na domaćoj sceni, u crnogorskom šampionatu, počeli da grade karijere (Bećiraj, Mugoša, Vešović, Vukčević, Šćekić, Jovović, Šofranac, Mijušković), odigrala je ravnopravnu utakmicu sa Turskom, koja je u završnoj fazi priprema za Euro.

Vidjelo se, doduše, na momente da protivnik ima više klase u nogama, ali nedovoljno, bar večeras, da nadigra protivnika, koji je prvi, moguće i posljednji put  igrao u ovom sastavu.

Tumbakovićevi igrači dobro su pokrili prostor i igrače, dva puta opasno, preko Bećiraja, ugrozili golmana Babačana, dok je Poleksić na drugoj strani prvi put intervenisao desetak minuta prije kraja.

www.vijesti.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.