21.4.2024 13:09
Breaking News

Prvi turski restoran u Podgorici

Spoj turske kuhinje i modernog načina života od nedavno i u Podgorici. Pored velikog broja restorana i kafića, Podgorica se može pohvaliti i sa pravim turskim restoranom u samom srcu grada.

Restoran “Mutfak” je otvoren u septembru, a u njemu možete popiti čaj ili tursku kafu koja se priprema po originalnoj recepturi, a užitak možete upotpuniti raznim vrstama nargila, kao i drugim turskim specijalitetima.

Iako je ovo prvi u gradu nargila-restoran, Podgoričani su, po riječima ugostitelja, u početku imali predrasude, zbog pomena nargile „koja se puši”, ali da je u posljednje vrijeme situacija promijenjena pokazuje i zadovoljstvo vlasnika “Mutfaka”. Ono zbog čega je ovaj restoran posebno prepoznatljiv jesu nargile, koje zauzimaju značajno mjesto u turskoj tradiciji i istoriji.

Nargile je aromatična biljna melasa, slabija od cigareta, koja ne sadrži nikotin i ne stvara zavisnost. Nargile se sastoji iz jedne posude u kojoj se kuva melasa, štapa koji sprovodi dim i zatim crijeva kroz koje se puši. Prve informacije o nargili potiču iz Persije u 16. vijeku, ali je vremenom postala popularna u svim djelovima svijeta.Kako naši sugrađani komentarišu ovo mjesto, “Mutfak” je mali dio Istanbula u Podgorici na kojem se možete opustiti u čarima orijenta uz tradicionalnu hranu spremanu na originalan način.Izuzetno su popularni pileći sis kebab kao i beyti kebab. Specijalitet kuće je Mutfak kebab. Naravno, u ponudi imaju ukusne dezerte kao što su kunefee, sutlijaš i revani.Ovaj restoran se nalazi u Njegoševoj ulici, br. 16, a nudi i kućnu dostavu.

www.kolektiv.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.