16.4.2024 12:48
Breaking News

Susret predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića sa koordinatorom TIKA-e u Crnoj Gori Ahmetom Altunom

Turska međunarodna agencija za saradnju i koordinacju – TIKA realizovala je u prethodnih deset godina u Crnoj Gori blizu 300 projekata, vrijednih oko 20 miliona eura, u obrazovanju, zdravstvu, poljoprivredi, unapređenju infrastrukture i podršci zapošljavanja.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović je danas primio direktora – koordinatora TIKE za Crnu Goru Ahmeta Altuna, povodom deset godina uspješnih aktivnosti u Crnoj Gori.

Vujanović je, kako je saopšteno, iskazao visoku zahvalnost TIKI i Turskoj za skoro 300 realizovanih projekata u protekloj dekadi.

Svi ovi projekti, kako se navodi, realizovani su uz blisku saradnju sa Vladom Crne Gore.

U oblasti zdravstva realizovano je više od 40 projekata od kojih su najznačajniji adaptacija i opremanje “Urgentnog centra” Kliničkog centra Crne Gore i adaptacija Klinike za očne bolesti.

Realizovani su brojni projekti inkluzije osoba sa invaliditetom i unapređenje kvaliteta njihovog života.

Poštujući prioritete očekivanja lokalnih zajednica TIKA je realizovala brojne projekte u njima.

“Vujanović je iskazao poštovanje za spremnost TIKE da nastavi sa svojim aktivnostima u Crnoj Gori saopštavajući uvjerenje njihovog visokog uvažavanja od građana Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Altun je naglasio da su aktivnosti TIKE u funkciji interesa svih građana Crne Gore i iskazivanja bliskosti Turske i Crne Gore.

Konstatovao je da je ova godina posvećena projektima podrške u oblasti poljoprivrede ocjenjujući da ona predstavlja važnu razvojnu šansu Crne Gore.

“Altun je saopštio uvjerenje da će TIKA i u budućim aktivnostima nastaviti da realizuje projekte i na jednak način afirmisati podršku Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

www.rtcg.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.