01.3.2024 18:30

TIKA donirala zabavni park Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “LIPA” Plav

3 decembar je dan obilježavanja međunarodnog praznika osoba sa invaliditetom. Tim povodom u Plavu je u organizaciji JU Dnevni Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “LIPA” i opštine Plav pomenuti dan obilježen sa dva uspješno realizovana projekta.

Trećeg decembra je svečano otvoren “Zabavni park” i “Senzorna soba” pomenutog centra čije su projekte podržali TIKA, Turska agencija za koordinaciju i saradnju i Ministarstvo finansija Crne Gore.

U okviru programa obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “LIPA” Plav je organizovala šetnju glavnom gradskom ulicom i priredbu pod nazivom “Igraj sa nama” koja je održana u Centru za kulturu Plav”.

Programu su prisustvovali koordinator TIKA Podgorica Mustafa Yaziđi, predstavnici ministarstva finansija i predstavnici ministarstva rada i socijalnog staranja Vlade Crne Gore, predsjednici opština Plav i Gusinje, predsjednici skupština opština Plav i Gusinje, predstavnici ambasade UK, predstavnici UNDP Crna Gora, predstavnici Islamske zajednice CG, biznismeni, građani opštine Plav i predstavnici medija.

Koordoinator TIKA kancelarije u Podgorici Mustafa Yaziđi je u svom obraćanju izjavio da je TIKA prisutna u svim krajevima Crne Gore i da je realizovala do sada veliki dio projekata iz oblasti obrazovanja, kulture, zdravstva, infrastrukture i ostalih oblasti. Yaziđi je naglasio da je veoma bitan edukativni odnos prema osobama sa smetnjama u razvoju, potrebno što više strpljenja i puno shvatanje tih osoba i naglasio da je jedan od ciljeva TIKA da se investira u obrazovanje jer samim tim se pomaže društvu a pomaganje društvu znači pomagati državu.

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.