19.7.2024 22:56
Breaking News

Turkinje slavile u Petrovcu

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je od Turske rezultatom 3:2 u duelu kvalifikacija za odlazak na Sjvetsko prvenstvo koje se 2015. godine održava u Kanadi.

Naše najbolje fudbalerke prikazale su najbolju igru u dosadašnjem toku kvalfikacija, koju nažalost nisu uspjele da krunišu osvjanjem makar jednog boda, čemu je doprinijela i sumnjiva odluka sudije Bonin koja je u 80. minutu priznala sumnjiv pogodak Turkinjama. Iako su Turkinje osvojile sva tri boda centralna figura meča bila je Slađana Bulatović – veliku klasu kapiten naše selekcije potvrdio je sa dva pogotka i nekoliko fenomelanih poteza tokom meča.

Izabranice Zorana Mijovića najavile su dobru iegru već u uvodnim minutima, koje je obilježio veći posjed lopte i nekoliko udaraca iz daljine. „Crvene“ su upravo udarcem iz daljine došle do prednosti u duelu sa Turkinjama – Bulatovićeva je prihvatila loptu na dvadesetak metara, sjajnim okretom iz igre izbacila protivnika nakon kojeg je poslala loptu u gornji lijevi ugao gola gostiju.

Turkinje su uspjele da se vrate u igru i uspostave terensku inicijativu tek u finišu prvog dijela. Istakla se Iva Milačić koja je sa dvije fantastične intervencije spriječila sigurne pogotke, ali je bila nemoćna u nandoknadi vremena kada je Duman glavom zahvatila loptu nakon kornera i poslala je u mrežu.

Samo četiri minuta igre u nastavku bila su dovoljna Mijovićevim izabranicama da vrate prednost. Jasna Đoković je izborila prekid na 25. metara od gola protivnika, što je iskoristila Slađana Bulatović koja je maestralno izvela prekid i po drugi put matirala Čaglar. Iskusne Turkinje iskoristile su pad u koncentraciji naše selekcije, pa je Uraz u 58. minutu uspjela da prihvati loptu u našem kaznenom prostoru i pošalje loptu iza leđa golmana.

Deset minuta prije kraja susreta Turkinje su došle i do trećeg pogotka, iako se mreža našeg gola nije zatresla – Kura je uputila udarac ka našem golu, lopta je plesala po liniji a Boninova pokazala na centar igrališta. Najbolje prilike da obezbijede bod našoj selekciji do kraja susreta imale su Armisa Kuč i Ivana Krivokapić, ali su njihovi udarci završili preko gola protivnika.

– MIslim da smo danas dali maksimum, možda čak i više… Izuzetno sam zadovoljan odnosom, istrajnošću i na kraju kvalitetom igre koja je po meni bila najbolja u ovom kvalifikacionom ciklusu. Čak smo u pojedinim momnentima nadigrali renomiranog protivnika kakav je selekcija Turske. Ostaje žal što nismo osvojili prvi bod ali prema prikazanom na današnjem susretu smatram da ove mlade djevojke imaju perspektivu i da je pred njima lijepa fudbalska budućnost. Ne bih isticao nikog pojedinačno, jer mislim da je kolektiv pokazao moć danas a iz takvog kolektiva će se sigurno pojaviti pravi lider, rekao je Mijović.

Crna Gora – Turska

Stadion pod Malim brdom, Petrovac.

Gledalaca: oko 400.

Sudija: Sabin Bonin (Francuska).

Strijelci

1:0 – Bulatović 23′

1:1 – Duman 45’+2′

2:1 – Bulatović 49′

2:2 – Uraz 58′

3:2 – Kara 80′

Žuti kartoni

Radanović – Crna Gora

Čorlu – Turska

Crna Gora: Iva Milačić, Željka Radanović, Maja Mićunović, Tatjana Đurković, Ivana Krivokapić, Jasna Đoković, Slađana Bulatović, Armisa Kuč, Darija Đukić (Jelena Šturanović), Milica Vulić (Tamara Bojat), Jovana Mrkić.

Turska: Ezgi Čaglar, Savnič Čorlu, Čidžem Belči, Azru Karabulut (Hanife Demirjol), Emine Gumuš, Bilgin Defterli, Fatima Kara, Jagmur Uraz, Sibel Duman, Emine Ecen Esen (Elif Deniz), Esra Erol.

FSCG.ME

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.