18.7.2024 3:14
Breaking News

Turska će nastaviti da bude saveznik crnogorske Vojske

Turska će nastaviti da bude pouzdan saveznik Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, kao i da će dati svoj puni doprinos unaprjeđenju saradnje u oblasti odbrane, saopštio je pukovnik Turske Cumhur Somer na sastanku sa ministrom odbrane predragom Boškovićem i odlazećim izaslanikom odbrane Turske, pukovnikom Memduhom Orbajem Kilindžom, koji je ovu dužnost obavljao od septembra 2017. godine.

Bošković je izrazio zadovoljstvo intenzivnom bilateralnom saradnjom ostvarenom tokom ove godine, iskazavši očekivanje da će se jednako uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Bošković je podsjetio da su sastanci na najvišem nivou doprinijeli unaprjeđivanju saradnje Crne Gore i Turske u oblasti odbrane, posebno ističući značaj potpisivanja međuvladinog Sporazuma o nabavci uniforme za potrebe Ministarstva odbrane Crne Gore na period od pet godina.

“Nabavka maskirne i mornaričke uniforme je uspješno realizovana tokom tekuće godine, a definisan je i plan nabavke nove uniforme za pilote VCG u narednoj godini“, kazao je ministar, dodajući da je to samo jedan segment modernizacije Vojske Crne Gore.

Bošković je upoznao sagovornike sa progresom implementacije ciljeva sposobnosti, kao i sa prioritetima u sektoru odbrane, naglasivši da će Crna Gora ostati posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta i aktivnom doprinosu kolektivnom sistemu bezbjednosti.

Pukovnik Kilindž se zahvalio na odličnoj saradnji i naglasio zadovoljstvo progresom koji je Crna Gora ostvarila tokom njegovom mandata. On je izrazio uvjerenje da će se jednako kvalitetna saradnja nastaviti tokom mandata njegovog nasljednika na funkciji.

Pukovnike Somera i Kilindža primili su i generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivica Ivanović i načelnik Štaba Generalštaba Vojske Crne Gore, potpukovnik Aleksandar Pantović. Tom prilikom, naglašena je posvećenost Crne Gore jačanju bilateralne saradnje sa Republikom Turskom u oblastima od obostranog interesa.

 

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.