23.4.2024 10:27
Breaking News

Turska spremna da pomogne modernizaciju Vojske

Crna Gora i njene oružane snage posvećene su očuvanje regionalnog mira i stabilnosti uprkos mnogobrojnim bezbjednosnim izazovima sa kojima se region susreće, kazao je načelnik Genealštaba Milutin Đurović.

On se, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, sastao sa ambasadorkom Republike Turske Songul Ozan i izaslanikom odbrane te zemlje u Crnoj Gori, pukovnikom Muhamet Kelami Kablajem.

„Gosti su čestitali generalu Đuroviću postavljenje na dužnost i poželjeli uspješan rad.

Sagovornici su naglasili da su posvećeni daljem unapređenju odlične saradnje u oblasti odbrane, između dvije partnerske i prijateljske zemlje.

Načelnik Generalštaba se osvrnuo na dosadašnju saradnju Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Turske, sa posebnim akcentom na planirane donacije u skladu sa Sporazumom o vojno-finansijskoj saradnji, obuku i kurseve u skladu sa Implementacionim protokolom za finansijsku podršku“, navodi se u saopštenju.

Ozan je naglasila spremnost Turske za nastavak saradnje i podršku crnogorskim kolegama radi dostizanja pune interoperabilnosti sa savezničkim snagama.

„Skrenula je posebnu pažnju na napredak turske vojne industrije, te mogućnosti korišćenja turskih vojnih kapaciteta za opremanje i modernizaciju Vojske Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Portalanalitika.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.