29.5.2024 0:49
Breaking News

U Crnoj Gori registrovano preko 400 firmi iz Turske

U Upravi za inspekcijske poslove upriličen je susret ambasadorke Turske u Crnoj Gori gospođe Songul Ozan i v.d.direktora Uprave za inspekcijske poslove gospodina Ilira Harasanija. Sastanku je takođe prisustvovao Erdal Karaomerolu, savjetnik za trgovinske odnose u Ambasadi Turske.

Predstavljena je organizacija Uprave, principi rada, kao i nadležnosti njenih inspekcija. Tom prilikom razmatrani su modaliteti saradnje Uprave za inspekcijske poslove i Ambasade Republike Turske.

“Karameroglu je i sam bio zaposlen u inspekciji duži niz godina stoga će svojim iskustvom u inspekcijskom radu zasigurno dobrinijeti boljem razumijevanju potreba inspekcijskih službi i produbljivanju saradnje kako sa Ambasadom tako i sa inspekcijskim službama u Turskoj”, navode u saopštenju.

Tokom sastanka, iz Ambasade su istakli da na teritoriji Crne Gore postoji preko 400 registrovanih firmi iz Turske.

“Dogovoreno je da se u narednom periodu realizuje sastanak i sa predstavnicima ovih firmi kako bi se prevazišli problemi sa kojima se susreću, kao što su nerazumijevanje jezika i naše zakonske regulative. Naredni zajednički korac ibiće usmjereni i na održavanje seminara, obuka,i zajedničkih projekata kako bi se edukacijom spriječile situacije oglušavanja o neku zakonsku obavezu”, piše u saopštenju.

Sastanak je zaključen izrazom zahvalnosti Ambasadi Turske na ukazanoj spremnosti da ostvari adminstrativnu i tehničku saradnju sa Upravom, što će sigurno biti potpora sistemu inspekcijskog nadzora u Crnoj Gori.

portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.