14.7.2024 4:21
Breaking News

U Danilovgradu investicije od 20 miliona eura: Gradiće se akva – park i 30 ekskluzivnih vila-Investicije i iz Turske

U Danilovgradu za ovu godinu imamo najavu i početak izrade projektne dokumentacije za investicije blizu 20 miliona eura, a do kraja godine imaćemo priliku da zaposlimo preko 100 ljudi, što je značajna stvar, rekla je Zorica Kovačević, predsjednica Opštine Danilovgrad, piše Dan.

Ona je istakla da, iako je i ovo godina pandemije, veliki broj investitora i dalje želi da investira.

“Dobićemo rekonstruisani hotel “Zeta”. Ta investicija realizuje se kako treba, a vrijedna je tri miliona eura. Hotel će imati četiri zvjezdice. Radi se na projektnoj dokumentaciji za izgradnju vila u samoj blizini centra grada. Investitor je iz Turske, a investicija je dva miliona eura. U pitanju je 30 ekskluzivnih vila. Oni su dokupili još zemljišta i namjeravaju da te objekte rade. Projekat za njih radi Ing invest. Takođe, dali smo urbanističke uslove za investiciju od skoro 10 miliona gdje je investitor kupio zemljište i namjerava da radi plastenike za proizvodnju ulja. U Martinićima ćemo dobiti proizvodnju pečuraka. Čovjek koji se time bavi na Primorju kupio je zemljište i krenuo u izradu plastenika”, kazala je Kovačević.

Danilovgrad bi trebalo da dobije i akva park.

“Investitor koji je iz Turske u postupku je pravljenja tehničke dokumentacije i dobijanja saglasnosti ministarstva i Opštine. Poslali smo zahtjev ministarstvu da vidimo da li možemo da promijenimo plan, jer na tom prostoru takav sadržaj nije ucrtan. Akva park radio bi se 500 metara s desne strane od ulaska u Danilovgrad. Takav je otvoren u Leskovcu. Dali smo im urbanističko-tehničke uslove i čekamo ministarstvo da nam kažu da li možemo ući u izradu planske dokumentacije. To je potrebno Danilovgradu jer je interesantno. Vrijednost projekta je preko tri miliona”, kaže Kovačević.

Ističe da su zadovoljni planiranim investicijama.

“Mi smo uradili sve da poslovni ambijent bude najpovoljniji. Imamo brzu administraciju, a sve namete privredi smo sveli na minimum. Radićemo i dalje, a cilj nam je da smanjimo broj nezaposlenih. Zabrinjava me da nećemo biti u prilici da obezbijedimo potrebnu radnu snagu za sve ove investitore koji namjeravaju da do kraja godine završe investicije. Preporučujem da se javljaju građani na konkurse. Cilj mi je da se što više Danilovgrađana zaposli. Na ovaj način punićemo i budžet da možemo da radimo na terenu”, kaže Kovačević.

Ona navodi da je počela i izgradnja vrtića u Spužu, te da će 20. maja imati vaspitnu jedinicu sa dodatnih 60 mjesta za jaslice.

“To je bilo jedno od obećanja građanima Spuža koji su bili primorani da djecu voze za Danilovgrad. Imamo i investiciju sa privrednicima koju realizujemo za stanove za socijalu. Biće raspisan i konkurs”, istakla je Zorica Kovačević.

Počela je eksproprijacija zemljišta i objekata za rekonstrukciju Martinićkog puta.

“Dobili smo dvije pravnice iz Podgorice koje nam pomažu. Deponovali smo 460.000 eura na ministarstvo i krenuli smo s poslom. Procjenitelji Uprave za nekretnine bili su preskočili jednu dionicu što se tiče zemljišta i dvije dionice kad je riječ o objektima. Kad su njih dvije počele da rade, vidjele su da toga nema pa smo ponovo pisali zahtjev Upravi za nekretnine. Sad sve ide dobro. Krenuli smo dionicu po dionicu. Sad imamo kompletnu procjenu i zemljišta i objekata. Očekujemo da će radovi ići ubrzanim tokom”, kazala je Kovačević.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.