25.7.2024 2:32
Breaking News

U Istanbulu obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore

Dan nezavisnosti okupio je iseljenike iz Crne Gore u Istanbulu. Svečanosti je prisustvovalo više od 300 ljudi porijeklom iz Crne Gore koji duži niz decenija žive u Istanbulu i Adani.

Prema riječima uspješnog biznismena Bedrija Gula, inače predsjednika udruženja, namjera je da okupljanje postane tradicionalno.

„Naši preci su doselili u Tursku.  Ovdje smo se formirali kao ljudi, ali nam je Crna Gora u srcu.  Hoćemo da gledamo u budućnost i da u granicama naših mogućnosti doprinesemo da se ove dvije zemlje još više približe jedna drugoj i da kreiramo bolji ambijent za život u Crnoj Gori “, istakao je Gul i podsjetio da Udruženje nema namjeru da se bavi politikom ili da pravi bilo kakve podjele na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi, te da je dobrodošao svako ko dijeli najbolje ljudske vrijednosti.

On je podsjetio na rezultate koji su ostvareni u protekle dvije godine, ali i najavio da će Udruženje nakon pokretanja novine, vrlo brzo pokrenuti i multimedijalni portal koji će objavljivati informacije od značaja za Crnu Goru i Tursku.

„Maštamo o crnogorskom državljanstvu.  Sanjamo da jednog dana dođemo u rodnu grudu sa crnogorskim pasošem i da obiđemo rođake i prijatelje“, zaključio je Gul i dodao da će vrlo brzo biti organizovana posjeta turskih biznismena Crnoj Gori.

http://www.dijasporacg.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.