25.7.2024 1:40
Breaking News

Ziraat banka traži licencu od CBCG za poslovanje u Crnoj Gori

Generalni direktor za međunarodno bankarstvo u Ziraat banci, Osman Arslan sastao se danas sa ministrom finansija Radojem Žugićem kako bi se zvanično obratio Centralnoj banci Crne Gore zahtjevom za dobijanje licence koja će omogućiti Ziraat banci da započne poslovanje u našoj zemlji.

Ziraat banka je državna banka Republike Turske, koja je afirmisana kao jedna od najiskusnijih i široko organizovanih banaka u Turskoj, sa preko 1.600 filijala u zemlji i preko 80 u inostranstvu.

Otvaranje Ziraat banke u Crnoj Gori, ocijenili su sagovornici, daće značajan doprinos unapređenju preduzetništva i malog i srednjeg biznisa, ali i uticati na bržu realizaciju velikih razvojnih projekata i investicija u našoj zemlji. Takođe će, ocijenjeno je na sastanku, otvaranje banke doprinijeti i širenju biznisa turskih investitora u Crnoj Gori.

“Izražavajući zadovoljstvo odlukom renomirane Ziraat banke da započne poslovanje u Crnoj Gori, ministar Žugić je izrazio vjerovanje da će prisustvo ove banke dodatno osnažiti crnogorski bankarski sistem i dati doprinos unapređenju konkurentnosti domaće privrede“, saopšteno je iz Ministarstva.

U cilju što skorije implementacije inicijative za otvaranjem Ziraat banke u Crnoj Gori, sagovornici su dogovorili intenzivnu komunikaciju i saradnju u narednom periodu.

http://www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.