21.4.2024 14:19
Breaking News

Turkish Airlines primio nagradu “Aviokompanije godine”

Iz turske aviokompanije su naveli da je THY na dodjeli nagrada primio nagradu “Aviokompanije godine”, kao i brojne druge nagrade za izvrstan i uspješan rad tokom 2015. godine

Predsjednik upravnog odbora turske aviokompanije Turkish Airlines (THY) Ilker Ayci je na dodjeli nagrade “Air Transport News” u Istanbulu podsjetio da je THY prošle godine izabran za najbolju evropsku aviokompaniju.

Agencija “Skytrax”, koju čine predstavnici 160 zemalja svijeta, za najbolju evropsku aviokompaniju 2015. godine je izabrala Turkish Airlines.

“Prošle godine agencija ‘Skytrax’ nas je po peti put izabrala za najbolju aviokompaniju u Evropi. Cilj za 2023. godinu je da broj putnika povećamo na 120 miliona, kao i broj aviona u floti na 450”, rekao je Ayci.

Iz turske aviokompanije su naveli da je THY na dodjeli nagrada primio nagradu “Aviokompanije godine”, kao i brojne druge nagrade za izvrstan i uspješan rad tokom 2015. godine.

“Prošle godine letjeli smo na 284 destinacije u 113 zemalja čime smo zadržali imidž kompanije koja leti u najviše zemalja svijeta. Ove godine planiramo svojim avionima prevesti 72 miliona putnika”, kazao je Ayci.

TRT Bosanski

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …